Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pod pianką z białek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1,5 kg
masło 1,5 kostki
cukier puder 3 szkl
jajko 9
kasza manna 9 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 10 dkg
skórka z cytryny
wierzch
białko 4
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pod pianką z białek

Kroki postępowania

1
Do miseczki dajemy kaszę mannę, sparzone rodzynki, otartą skórkę z całej cytryny oraz proszek do pieczenia.
Krok 1 - Sernik pod pianką z białek foto
2
Ser mielimy maszynką do mięsa. Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Następnie dodajemy po troszku zmielonego sera, aż do wyczerpania. Potem kaszę mannę z resztą składników a na końcu pianę ubitą z białek. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 40 minut.
Krok 2 - Sernik pod pianką z białek foto
3
Po tym czasie wyciągamy ciasto i nakładamy ubitą pianę z 4 białek z dwoma łyżkami cukru. Dajemy do piekarnika i pieczemy aż piana się zarumieni.
Krok 3 - Sernik pod pianką z białek foto
4
Smacznego
Krok 4 - Sernik pod pianką z białek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.05.2013 07:57
pyszny sernik
alaaa 19.05.2013 21:17
pyszny serniczek
RenataZ-et 21.01.2013 18:44
Lubię serniki a jeszcze ta pianka na wierzchu.... mniam :)
mirosława4 25.10.2012 20:34
pyszny
Wafelek2601 08.10.2012 09:12
Super
Krakowianka 05.10.2012 21:49
ja też uwielbiam :)
Magula 05.10.2012 21:37
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak