Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z ryżem i jarzynami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt.
ryż paraboliczny 3-4 woreczki
kalarepa 1 średnia
marchewka 2 duże
seler 1 mały
cebula 2 duże
olej
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z ryżem i jarzynami

Z papryki odciąć wierzchołki z ogonkami, wybrać pestki i wypłukać środek.
Ryż ugotować na półtwardo i odcedzić - wysypać do miski.
Marchewkę, kalarepę i seler obrać, umyć i utrzeć na największych oczkach tarki.
Obrać i posiekać cebulę.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju, włożyć rozdrobnione warzywa, przesmażyć, podlać odrobiną wody, udusić do miękkości i odparować.
Warzywa przełożyć do miski z ryżem, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Farszem napełnić przygotowane papryki, ustawić je w brytfance, podlać wodą z dodatkiem kucharka, nakryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C.
Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 18.03.2013 08:04
bardzo smaczne danie
Betka 05.10.2012 19:33
pychotka;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak