placki selerowe

placki selerowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1
  • mąka

    2-4 łyżki
  • jaja

    2
  • cebula biała

  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.do selera wlać ubite jaja widelcem,stopniowo dodawać mąkę,drobno posiekaną cebulę,natkę,sól i pieprz.dokładnie wymieszać.na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki z obu stron na złoty kolor.podawać z gorącym sosem pomidorowym lub stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat