Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka tortowa 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z rodzynkami

Oby dwa rodzaje mąki dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia, żółtka oddzielić od białka i białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem cukru pudru. Do wymieszanych mąk dodać żółtka jaj, wymieszać najlepiej mikserem na wolnych obrotach i dodać ubite na sztywno białka oraz sparzone rodzynki i ponownie całość wymieszać. Przygotowaną masę przelać do foremek do pieczenia babeczek. wyłożyć na blachę i na koniec piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 25.10.2012 09:02
pychotka
Katarzyna47 04.10.2012 20:15
Dobry pomysł bo prosty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak