Sola z makaronem w ziołowej śmietanie

Sola z makaronem w ziołowej śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba sola

    1/2 kg
  • śmietanka 18 %

    250 ml
  • woda

    200 ml
  • zielenina

    średni pęczek
  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • makaron błyskawiczny

    2-3 porcje
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, osączyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Posiekać drobniutko zieleninę i cebulę.
Na maśle podsmażyć cebulę, dołożyć pokrojoną rybę i przesmażyć kilka minut.
Dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i zieleninę - wszystko zalać śmietanką i dusić kilka minut pod przykryciem.
Dolać nieco wody i dodać makaron - podlewać go chwilę sosem, po czym nakryć i dusić na małym ogniu, aż zmięknie.
Na koniec doptawić pieprzem kolorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

04.11.2012 12:30
Taki sposób podania rybki być może przekona tych ''antyrybnych'' do jej zjedzenia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat