Przepis i sposób przygotowania na: Mała przyjemność
2. Wyjmij obręcze do przygotowywania potraw. Moje obręcze mają 7,5 cm średnicy. Do środka włóż grubą folię i sklej taśmą. Można użyć specjalistycznej folii spożywczej, jednak jest ona dość droga. Ja używam foli, która została mi po szczypiorku albo wykorzystuję zwykłą folię do bindowania :)
3. Na dno wyłóż ciasteczkową masę i wyrównaj, lekko ubijając. Ja używam w tym celu trzonek noża.
4. Delikatnie wysuń obręcz. W ten sam sposób przygotuj pozostałe minidesery. Na koniec włóż ruloniki do lodówki na około 10 minut.
5. W tym czasie przygotuj masę serową. Zmiksuj ser, żółtko, ziarenka z laski wanilii oraz kawę rozpuszczoną w 1 łyżeczce ciepłej wody i cukier puder.
6. W odrębnej miseczce ubij na sztywno białko z odrobiną soli. Delikatnie wmieszaj do masy serowej.
7. Wyjmij z lodówki wcześniej przygotowane ruloniki i równomiernie rozłóż masę serową na wierzch ciasteczek. Włóż z powrotem do zamrażalnika na 1,5 do 2 godzin.www.sandrabakesaparty.awsome.pl
8. Wyjmij z zamrażalnika na kilka minut przed podaniem. Zdejmij folię i posyp kakao, udekoruj owocami i migdałami.
Smacznego!