Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe gołąbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1/2 kg
ryż 1 szkl
kapusta biała
cebula
smalec 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe gołąbki

Umyte dokładnie mięso zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Z dodatkiem kucharka i pieprzu. Odstawiamy chłodzimy i mielimy maszynką do mięsa. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół gęsto. Ciepły ryż dodajemy do zmielonego mięsa. Obraną cebulkę siekamy i rumienimy na smalcu, dodajemy do mięsa. Wyrabiamy farsz. Doprawiamy do smaku. Liście kapusty gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na ugotowane liście kładziemy przygotowany farsz i zwijamy. Pół litra wody gotujemy dodajemy przecier, doprawiamy do smaku i zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Przygotowane gołąbki polewamy sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.03.2014 16:02
pyszne są :)
IwonaKa 07.11.2013 00:07
gołąbki to moge jeść codziennie
pajbek 12.07.2013 20:50
Pyszne na pewno :-)
romanrafal
romanrafal 22.06.2013 08:01
bardzo dobre
kuklik 20.04.2013 20:24
narobiłaś mi smaku
caralajna 29.03.2013 07:01
bardzo ładnie wyglądają
Seba 25.12.2012 00:41
extra
Wafelek2601 11.11.2012 16:56
Tak, gotuję i gołąbki są pyszne.
ben-ka 10.11.2012 11:25
do gołąbków gotujesz mięso? pierwszy raz się z tym spotkałam ale może to dobry sposób bo szybciej się ma gotowe danie:)
Ada-Gaba 06.10.2012 08:32
uwielbiam gołąbki
mela25 01.10.2012 21:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak