Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 30 dag
boczek 8 dag
cebula 5 dag
margaryna 5 dag
mąka 2 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
kiełbasa 15 dag
sól do smaku
cukier do smaku
papryka do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

fasolę namoczyć i gotować w tej samej wodzie, w miarę potrzeby dolewać wrzątku . Boczek ugotować w niewielkiej ilości wody, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i usmażyć. Tę zasmażkę rozprowadzić wywarem z boczku, dodać przecier i dać do fasoli. Obrana kiełbasę i boczek pokroić i połączyć z fasolą. Przyprawić solą, papryką, cukrem i pieprzem. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 10.08.2014 19:54
zjadłabym takie
Bernadeta1 04.03.2013 13:53
bardzo smaczna
Lidia6 09.12.2012 10:30
wygląda pysznie
pycia9 28.11.2012 22:25
fasolka jest ze mną od dziecka, przepis wart polecenia
sara1 06.11.2012 12:23
apetyczna,muszę zrobić
Jodaj 23.10.2012 09:43
mniam :)
restauracjadomowa 05.10.2012 10:18
dawno nie jadłam, narobiłaś mi apetytu:)
gusia1000 01.10.2012 19:23
Lubię i robię.
sylwiusia055 01.10.2012 18:40
pychotka
miroslawa 01.10.2012 15:06
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak