Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Pomarańczowe (bez mąki)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 4 sztuki
migdały 400 gram
jajko 6 sztuk
cukier puder 300 gram
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
krem do tortów śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Pomarańczowe (bez mąki)

1. 2 pomarańcze ugotować w całości przez około 1 godzinę i zmiksować (razem ze skórką )
2. Migdały zmielić
3. Ubić żółtka z cukrem pudrem.Dodać pomarańcze,migdały i proszek do pieczenia.
4. Ubić białka i dodać do reszty. Dokładnie wymieszać.
5. Piec w 180*C około 60 minut
6. Przygotować krem i posmarować nim ciasto.
7. Pozostałe pomarańcze pokroić w plasterki i ozdobić nimi ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 30.09.2012 19:20
Bez mąki ? Coś nowego ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak