patisony gotowane w mleku

patisony gotowane w mleku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • sól

  • woda

    2 szkl
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

patisony obrać i pokroić w grube plastry usunąć pestki ,sparzyć wrzątkiem.włożyć do mleka zmieszanego z wodą i gotować do miękkości. Osączyć polać stopionym masłem z przyrumienioną bułką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat