Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANA PARYKA Z MIODEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
woda 4 szklanka
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Goździki całe Prymat
pieprz
czosnek
olej
miód

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANA PARYKA Z MIODEM

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kształt, który nam odpowiada. Do każdego słoika wrzucić papryczki, po liściu laurowym, dwa ziela angielskie, kulce pieprzu, dwa goździki, jeden czosnek przekrojony na pół, dodać łyżeczkę oleju oraz miodu. Zalewę przygotować z 4 szklanek wody ze szklanką octu, łyżką soli oraz cukrem. Taką miksturę zagotować i zalać. Na koniec szczelnie zakręcić i pasteryzować ok. 20 min. Pamiętając, aby gotująca woda nie zakrywała wieczka słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.05.2013 08:15
super przepis
GOSIA18 25.09.2012 09:24
dobre połączenie smaków
artur7 25.09.2012 07:29
Mniam
artur7 25.09.2012 07:28
MniAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak