Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w chrupiącej panierce z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
cebula 1 sztuka
woda 2 łyżka
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 1/2 szklanka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka
olej do smażenia 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w chrupiącej panierce z piekarnika

Cebulę kroimy w drobną kostkę. W misce wyrabiamy mięso z cebulą, jajkiem, bułką (namoczoną w mleku i odciśniętą), wodą i przyprawami. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w mące i wrzucamy na patelnię na dobrze rozgrzany olej. Rumienimy z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę i podpiekamy (bez przykrycia) ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.06.2013 17:09
bardzo fajny przepis
GOSIA18 25.09.2012 09:29
super się prezentują
Barbara/zuza22_85 24.09.2012 22:10
pyszne
natii3624 24.09.2012 21:26
ooo super pomysł!
Konczi 24.09.2012 21:20
smaczne
mela25 24.09.2012 21:00
wyglądaja apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak