Deser truskawkowo agrestowy

Deser truskawkowo agrestowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka agrestowa

    2 op
  • galaretka truskawkowa

    1 op
  • truskawki

    600 g
  • woda

    4 (przegotowana, gorąca)
  • kwaśna śmietana

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki agrestowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, schłodzić.
Śmietanę wlać do miksera i końcówką do ubijania piany ubijać około 5 minut.
Schłodzoną galaretkę wlewać małym strumieniem do śmietany dalej ubijając.
Masę wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Wstawić do lodówki na około 20 minut.
Rozrobić galaretkę truskawkową w dwóch szklankach wody i schłodzić.
Na stężałą piankę agrestową wyłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać galaretką truskawkową i wstawić do lodówki na około godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

26.02.2012 08:35
wspaniały

wedith1

07.12.2010 22:16
mniam:) cudny!

kasiurek

04.09.2010 13:14
pychotka:)

Emilia21

22.08.2010 09:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat