Przepis i sposób przygotowania na: JESIENNA FANTAZJA
I WARSTWA:JABŁKOWA
JABŁKA OBIERAMY I KROIMY NA ĆWIARTKI I GOTUJEMY MUS, GDY JABŁKA SIĘ ROZGOTUJĄ DO JESZCZE GORĄCYCH DODAJEMY GALARETKĘ PROSTO Z TOREBKI, GDY OSTYGNIE WYKŁADAMY NA BISZKOPT I WKŁADAMY PLACEK DO LODÓWKI.
II WARSTWA: DYNIOWA
ŻELATYNĘ ZALEWAMY MAŁĄ ILOŚCIĄ WODY BY SPĘCZNIAŁA,DYNIĘ KROIMY NA KAWAŁKI I ROZGOTOWUJEMY NA MUS Z DWOMA ŁYŻKAMI CUKRU, NASTĘPNIE ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W KĄPIELI WODNEJ I DODAJEMY DO MUSU DYNIOWEGO,PO OSTYGNIĘCIU MASY WYKŁADAMY JĄ NA PLACEK I PONOWNIE WKŁADAMY DO LODÓWKI.
III WARSTW: MALINOWA
GALARETKI MALINOWE ROZPUSZCZAMY W PÓŁTOREJ SZKLANKI GORĄCEJ WODY,PO PRZESTYGNIĘCIU DODAJEMY MALINY I MIKSUJEMY, MUS MALINOWY WYKŁADAMY NA PLACEK I PONOWNIE WKŁADAMY DO LODÓWKI.
ŚWIETNIE SMAKUJE Z ODROBINĄ BITEJ ŚMIETANY, JA NAZYWAM GO PLACEK DARY JESIENI