Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier czekoladowo-rumowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 8 szt
cukier 1 szkl
czekolada gorzka 1 szt
rum 0,5 szkl
mleko 1 szkl
mleko skondensowane 1 szt
spirytus 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: likier czekoladowo-rumowy

Kroki postępowania

1
żółtka miskujemy wraz z cukrem az zgęstenieją
Krok 1 - likier czekoladowo-rumowy foto
2
następnie dodajemy mleko skondensowane i miksujemy
Krok 2 - likier czekoladowo-rumowy foto
3
w tym czasie zagotowujemy mleko i rozpuszamy czekolade
Krok 3 - likier czekoladowo-rumowy foto
4
gorąca czekolade wlewamy powoli i miksujemy wszystko razem
Krok 4 - likier czekoladowo-rumowy foto
5
pod koniec dodajemy alkohol i rum i wszystko razem mieszamy pozostawiamy na ok 1 tydz. Po tym czasie można spozywać
Krok 5 - likier czekoladowo-rumowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 22.09.2012 23:30
cudny
Misiabe 22.09.2012 19:34
rewelacja!!
angelika14 22.09.2012 19:22
ciekawe, sama nigdy ni robiłam al wydaje się łatwy do zrobienia
-Natka- 22.09.2012 19:17
super przepis na likier, ciekawa jestem jak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak