Sposób przygotowania

Ze składników ciasta zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć je w folię i schować do zamrażalki na około 15 minut. Śliwki pozbawić pestek. Na patelni rozpuścić masło. Na maśle chwilę podsmażyć śliwki. Dodać cukier, mąkę i smażyć do uzyskania gęstego syropu. Ciastem na tartę wyłożyć formę. Nakłuć dno widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut do podpieczenia i zarumienienia. Z białek ze szczyptą soli ubić pianę. Stopniowo dodawać cukier i ubijać na sztywno. Na podpieczony spód do tarty wyłożyć przestudzone śliwki i zrobić kleksy z piany z białek. Wstawić do piekarnika na kolejne 15-20 minut. Beza powinna być chrupiąca z wierzchu i miękka w środku. Podawać na zimno lub na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Roksana1

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Roksana1

    mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    aż chce się spróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    rewelacja, co za słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszna tarta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Chętnie bym zjadła kawałeczek:)
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    mniam mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !