Sposób przygotowania

Oczyszczone, umyte i osuszone uda z kurczaka zagrodowego natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na około 4 godziny do lodówki.
Następnie obsmażyć z każdej strony, zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.
W szerokim garnku rozgrzać oliwę i obsmażyć cebulę z cukinią. Następnie wlać bulion oraz pomidory, zagotować i dodać przygotowanego wcześniej kurczaka. Do gotującego się kurczaka dodać również cieciorkę, migdały oraz orzechy a całość doprawić do smaku solą, imbirem, kurkumą, ostrą papryką oraz kminem rzymskim. Po kilku minutach zdjąć z ognia i dodać posiekaną świeżą kolendrę. Tak przygotowanego kurczaka podawać z kaszą kuskus, rodzynkami i pomidorami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Na pewno smaczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Pięknie wygląda
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !