krem marchewkowy

krem marchewkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    40 dag
  • masło

    2 łyżki
  • ryż

    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

  • śmietana

    100 ml
  • sól i pieprz do smaku

  • bulion

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukaną i obraną marchewkę pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć ją delikatnie na maśle. Przełożyć do garnuszka i zalać bulionem. Doprawić do smaku i dodać ryż. Gotować do miękkości. całość zmiksować i dodać koncentrat ponownie zagotować. Zupę zabielić śmietaną i na talerzu posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

20.05.2013 11:15
nie przepadam za zupami krem, ale ta ładnie wygląda

IlonaAlbertos

11.08.2011 23:12
Wygląda wspaniale.

Iwusia

10.08.2011 22:38
mniam :)

kakiaa

07.01.2011 19:27
Wygląda smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat