zupka z botwinki

zupka z botwinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

  • skrzydełka z kurczaka

    3-4
  • śmeitana

    100 ml
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

    1
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone skrzydełka ugotować w wodzie. Następnie dodać do nich włoszczyznę oraz młode buraczki. Gotować do miękkości. następnie zupę zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką i ponownie zagotować. Doprawić do smaku. na talerzu posypać koperkiem. Do na talerz można także wyłożyć ugotowane jajka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat