Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rzeżucha
do dekoracji -
masło
125 g -
ząbek czosnku
1 szt -
skórka z cytryny
1 łyżeczka -
parmezan starty
2 łyżki -
koperek
1 łyżka -
szczypiorek siekany
1 łyżka -
filet z łososia
4 szt -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Grillowany łosoś w kruszonce z grubo mielonego pieprzu z masłem cytrynowo-ziołowym - Krok po kroku
Kroki postępowania
Masło, czosnek, sól morską, skórkę z cytryny i parmezan zmiksować, dodać zioła i dokładnie wymieszać.
Masło cytrynowo-ziołowe uformować w rulon, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Po schłodzeniu pokroić w grube plastry.
Następnie smażyć 5-7 minut na patelni grillowej lub grillu.
Na każdym filecie z łososia umieścić plaster masła cytrynowo-ziołowego.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)