Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie z malinami i rumem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie ponad kg
cukier pół kg
sok z malin
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie z malinami i rumem

Wiśnie umyć i wydrylować. Zasypać cukrem i odstawić (najlepiej na noc). Następnego dnia smażyć, aż zgęstnieją. Nadmiar soku odsączyć (przyda się oddzielnie, np. do herbatki;) ). Polać natomiast połową szklanki (lub całą szklanką) soku z malin i taką samą ilością rumu. Wymieszać i smażyć dalej kilka min, ale nie do odparowania całych płynów! Przełożyć gorące do wyparzonych słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak