Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzyny gotowane na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki 3
pietruszka
seler 1/2
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzyny gotowane na parze

Kroki postępowania

1
Marchewkę, seler oraz pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Pietruszkę i marchewkę pokroić w plasterki, seler pociąć w słupki.
Krok 1 - Jarzyny gotowane na parze foto
2
Dodać do smaku sól morską i czosnek granulowany. Wymieszać jarzyny z przyprawami, przełożyć do parowaru. Gotować na parze przez 30 minut. Podawać z ziemniaczkami i mięskiem.
Krok 2 - Jarzyny gotowane na parze foto
3
Smacznego
Krok 3 - Jarzyny gotowane na parze foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 01.01.2014 12:33
pyszne jarzynki
caralajna 07.05.2013 07:03
uwielbiam, polecam z masełkiem, mniam
IlonaAlbertos 07.04.2013 21:35
Lubię takie warzywa.
Motorek 16.02.2013 10:20
zapowiada się tutaj smacznie i zdrowo
kuklik 07.01.2013 20:41
dietetycznie
Seba 11.11.2012 15:20
smaczne
mirosława4 30.09.2012 20:58
zdrowo i smacznie
mela25 20.09.2012 11:40
pyszne i bardzo zdrowe !
msmariusz 17.09.2012 22:09
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak