Przepis i sposób przygotowania na: (Cupcakes) Babeczki z masą kajmakową
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą i odstawiamy. Do miseczki przekładamy 12 łyżek margaryny, cukier, sól i miksujemy do uzyskania puszystej masy ( ok. 2 minut ). Następnie powoli dodajemy masę kajmakową (1/2 szklanki ) i miksujemy przez ok. minutę. Dodajemy powoli jajka, olej i wanilię (2 łyżeczki ). Zmniejszając obroty miksera dodajemy suche składniki naprzemiennie z maślanką, do momentu połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i przekładamy do każdej ciasto. Pieczemy w temp. 180 C przez 15-20 min, do złotego koloru babeczek. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy na 5 min. przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika babeczki. Po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy.
Miękkie masło przekładamy do miski i miksujemy przez ok. 2-3 min. do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Powoli po jednej łyżce dodajemy masę kajmakową (3/4 szklanki ), następnie szczyptę sóli oraz ekstrakt z wanilii( 1 łyżeczka ). Masę nakładamy na całkowicie ostudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub innej przyrządu. Jeśli nie mamy nic takiego wystarczy lekko odciąć w woreczku foliowym ( musi być dosyć sztywny ) róg i zacząć wyciskać masę na babeczki. Smacznego.