Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz mięsny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa gotowane 3-5 porcji
cebula 2-3 sztuki
słonina 10 dkg
pieprz do smaku
sól do smaku
woda 1/2-1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: farsz mięsny

Słoninę wytopić na patelni. Dodać drobno pokrojone mięsa, które zostały z obiadu i pokrojoną cebulę - podsmażyć. Gdy już będzie rumiane, podlać wodą i pogotować pod przykryciem - aby mięso zmiękło. Przestudzić i zmielić w maszynce do mięsa. Podawać do obiadu lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 05.08.2013 14:55
Farsz taki jak lubię - do pierogów, i do krokietów :-)
JaPaqc 16.02.2013 11:06
idealny do pierogów
agnieszkalider 15.01.2013 14:40
do pirogów super
agnieszkalider 15.01.2013 14:40
do pirogów super
Magda24 10.12.2012 21:28
smaczny
Monika58 18.09.2012 08:34
extra :)
Betka 17.09.2012 15:09
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak