Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babrczka czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 gram
gorzka czekolada 100 gram
cukier 100 gram
jajko 2 sztuki
mąka 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: babrczka czekoladowa

Masło musimy rozpuścić w garnuszku , dodać czekoladę, roztopić razem . Przelać do miski, dodać , cukier, szczyptę soli i roztrzepane jajka, wymieszać. Dodać mąkę połączoną z proszkiem i ponownie wymieszać.
Napełniać papilotki ciastem do 3/4 wysokości, piec ok. 25 minut w temp. 180ºC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 25.09.2012 13:30
wygląda super
Lemon 16.09.2012 15:40
wspaniałe
Adamorek 16.09.2012 14:12
idealne do kawki
daria2911 16.09.2012 13:52
coś dla mnie :)
kaja1991 16.09.2012 12:21
właściwie zależy kto co lubi;)
kaja1991 16.09.2012 12:21
bardzo mocno czekoladowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak