Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
pieczarki 15-20 dag
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości. Następnie zbić tłuczkiem, natrzeć solą, zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć pieprzem i odłożyć do lodówki przynajmniej na 1/2 godziny.
Krok 1 - Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami foto
2
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulkę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, ostudzić. Na przygotowane mięso nałożyć farsz z pieczarek, zwinąć, spiąć wykałaczkami, włożyć do rękawa do pieczenia, skropić olejem, spiąć rękaw ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika.
Krok 2 - Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami foto
3
Piec w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, mięso polać powstałym sosem i dopiec. Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DORKA 29.01.2023 19:39
Ja obsmażyłam przed włożeniem do piekarnika
IlonaAlbertos 21.01.2014 20:58
Smakowite.
Iwusia 16.09.2012 21:33
fantastyczne :]
SYLKA 16.09.2012 12:41
apetycznie wyglada
Pietruszka 16.09.2012 11:00
bardzo apetyczne
Dorota76 16.09.2012 10:30
super
malinka18 16.09.2012 10:14
pyyychota!
Laila2786 16.09.2012 09:48
super pomysł na dzisiejszy obiad
Laila2786 16.09.2012 09:47
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak