Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w marynacie z musztardy z kolendrą na grilla

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kilogram
olej 3 łyżka
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżka
czosnek 3 ząbek
ocet balsamiczny 2 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
tymianek 2 łyżeczka
ziele angielskie 4 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
pieprz 1/2 łyżeczka
sól 2 łyżeczka
ketchup 1/2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w marynacie z musztardy z kolendrą na grilla

Wymyte, osuszone mięso dzielimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Delikatnie rozbijamy dłonią. Do oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Przygotowaną marynatą nacieramy porządnie mięso, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Grillujemy do miękkości i zarumienienia. Podajemy gorące z dodatkiem lekkiej sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.10.2016 22:45
rewelacyjny obiadek
EmciaPichci 11.06.2013 14:42
idealnie przyrządzony!
parysek10 14.09.2012 15:54
pięknie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak