Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta sto furno (Feta zapiekana w piecu) Teo Vafidis

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 200 g
pomidor 1 plaster
pepperoni 1 szt
cebula czerwona 3 krążki
oregano
oliwa
papryka zielona 1 krążek

Przepis i sposób przygotowania na: Feta sto furno (Feta zapiekana w piecu) Teo Vafidis

Teo Vafidis poleca:
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, a następnie układamy kolejno Fetę, pomidora, krążki cebuli, pokrojone Pepperoni najlepiej Macedońskie i zieloną paprykę, posypujemy oregano i skrapiamy oliwą. Zapiekamy w rozgrzanym do 180˚C piekarniku przez 15 minut. Podajemy gorące jako przystawkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 01.01.2014 23:31
Ciekawy przepis
ziutula
ziutula 14.09.2012 13:01
oooo...calkiem proste do zrobienia i smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak