Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca w maśle ziołowym

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kilogram
masło 2 łyżka
sok z cytryny 3 łyżka
czosnek 2 ząbek
kolendra 1/2 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sól 1/2 łyżka
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca w maśle ziołowym

Mięso myjemy i starannie osuszamy ręcznikiem papierowym. Schłodzone masło dokładnie ucieramy w moździerzu lub misce z wszystkimi przyprawami i starannie nacieramy nim mięso. Tak przygotowaną cielęcinę wstawiamy do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Mięso pieczemy w rękawie do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę i 20 minut. Po upieczeniu zostawiamy na około 10 minut, aby soki wewnątrz mięsa równomiernie się rozeszły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 08.02.2014 09:22
pięknie wygląda :)
Klausia 16.12.2013 11:38
oj takie mięsko bardzo lubię na kanapki :)
rjustysia 19.12.2012 12:03
Pieczeń na zdjęciu wygląda rewelacyjnie!
malinka18 12.09.2012 15:33
apetycznie wygląda!
iziona 12.09.2012 14:09
Wygląda cudnie!
Kekerboom 12.09.2012 14:01
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak