Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Dorsz pod pierzynką "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby 2 szt
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
olej do smażenia 5 łyżek
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: " Dorsz pod pierzynką "

Rozgrzewamy piekarnik do ok. 180C.

Przygotowujemy filet z ryby
( czyścimy , skrapiamy sokiem z cytryny , doprawiamy solą , pieprzem + ew. przyprawą do ryb - ja to robię! ).

Marchew , pietruszkę i seler ścieramy na tarce
( na grubych oczkach ).
Cebulę i szczypiorek kroimy z drobną kosteczkę.


Rybę zawijamy z folię aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 10min.

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przygotowane wcześniej warzywa
( przez kilka minut ).

Wyciągamy rybę , odwijamy i układamy na niej warstwę podsmażonych warzyw.

Zawijamy i wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 5-7 minut.

Wyciągamy.

Zjadamy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 27.09.2012 17:23
super
Mati13 11.09.2012 21:53
bardzo lubie ryby
parysek10 11.09.2012 19:49
ładnie podane
Dariusz8 11.09.2012 19:27
Smaczna ryba.
eli82 11.09.2012 18:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak