Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • cukier puder

    szczypta do posypania
  • jabłka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białka. Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier. ubijając dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. pod koniec dodać oliwę. Ciasto wylać do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Na wierzchu układać obrane ze skórki jabłka. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Jabłka można zastąpić innymi owocami:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

28.11.2016 18:44
Właśnie takie lubię

paula191919

19.05.2015 20:28
Estetyczne godne podziwu. PRzepyszne ciasto!

Jagódka77

16.05.2015 14:59
świetne ciasto

Róża1

13.05.2015 22:37
pyszne ciasto !!!

gacopierz23

27.03.2015 20:38
dobre puszyste ciasto

Kejti

02.06.2014 00:24
Fajne ciacho :-)

Milka100

17.11.2013 22:34
pyszniutkie

Bernadeta1

18.09.2013 09:35
pyszne takie pulchne ciasto jabłkowe

Ada-Gaba

11.07.2013 15:25
bardzo apetyczne

mysza75

10.07.2013 11:29
super ciasto ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat