Przepis i sposób przygotowania na: Oscypkowe placuszki z sosem ze świeżych maślaków
Cebulę siekamy bardzo drobno i delikatnie podsmażamy na maśle.
Dodajemy do niej maślaki i chwilę podsmażamy.
Następnie dolewamy bulion i na małym ogniu, pod przykryciem dusimy aż grzyby zmiekną.
W międzyczasie przygotowujemy placuszki.
Składniki na placki miksujemy.
Dodajemy pokrojonego w kosteczkę oscypka i mieszamy.
Na mocno rozgrzaną nieprzywieralną patelnię nakładamy po łyżce masy.
W momencie gdy zauważymy bąbelki na powierzchni placuszków, przewracamy je na drugą stronę.
Gotowe odstawiamy do podania.
Gdy maślaki będą już miękkie a całość nieco zgęstnieje dodajemy łyżkę śmietany i doprawiamy pieprzem.
Mieszamy i podajemy z gotowymi placuszkami.
Smacznego :)