Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa z makaronem ryżowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek
śmietana 30% 1 szklanka
kostka rosołowa 1 szt
makaron ryżowy 100 gram
woda 1 litr
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa z makaronem ryżowym

Kroki postępowania

1
Być może ktoś się oburzy, że robię zupę na kostce rosołowej, a nie na mięsie, ale ja właśnie tak lubię :) Zupa jest banalnie prosta i potrzebne są tylko 4 składniki, ale była na prawdę smaczna :)
Koperek bardzo drobno siekamy i przygotowujemy potrzebne składniki.
Krok 1 - Koperkowa z makaronem ryżowym foto
2
Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy kostkę rosołową i nastawiamy na gaz, dodajemy również nieco jarzynki i pieprzu. Kiedy woda zacznie wrzeć dodajemy koperek, a po chwili wlewamy koperek, po zagotowaniu zdejmujemy z gazu
Krok 2 - Koperkowa z makaronem ryżowym foto
3
Miedzy czasie nastawiamy wodę na makaron, po zagotowaniu zestawiamy z ognia, wkładamy makaron ryżowy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut,po wyjęciu delikatnie kroimy na mniejsze kawałki
Krok 3 - Koperkowa z makaronem ryżowym foto
4
makaron ryżowy przekładamy do miseczek, wlewamy gorącą zupę i podajemy.
Krok 4 - Koperkowa z makaronem ryżowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 08.09.2012 15:45
ja też często robię zupy na kostkach choć wiadomo-co na rosole to na rosole.ale nie zawsze jest czas i lepiej zjeść na kostce niż wcale;-).
Pusia 08.09.2012 14:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak