zupa ze serków topionych

zupa ze serków topionych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować około 2 litrów rosołu (uzyskanego w dowolny sposób z pokrojoną marchewką i pietruszką. Dodać liść laurowy i ziele angielskie wedle uznania. Następnie wrzucać na wrzącą wodę serki topione podzielone na małe fragmenty. Po paru minutach należy pomóc serkom się rozpuścić. Ja robię to dużą mątewką. Następnie dodajemy podsmażoną cebulę.

2. Gdy serki się rozpuszczą i zupa uzyska odpowiednią konsystencją, należy ją doprawić wedle uznania. Ja lubię ją w wersji dosyć pikantnej, więc mocno pieprzę i dodaję jeszcze chili. Następnie należy wrzucić do niej pokrojone ziemniaki albo makaron. Opcjonalnie można podawać z grzankami.

3. Uwaga! Można używać dowolnych serków topionych, także smakowych. I wcale nie muszą to być drogie serki. Tak samo dobrze wychodzi z tych hipermarketowych najtańszych ;) I jeszcze jedno, jeżeli używa się kostek rosołowych, zupy nie należy solić!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agugu1989

02.02.2012 12:35
a to ciekawe

Marysia

27.07.2011 10:12
fajne

aleksa123

07.05.2011 07:35
Coś nowego.

ronald88

13.04.2011 11:49
super

szajba2

08.04.2011 15:42
ciekawa zupa

Barbara55

09.02.2011 16:38
dobra ta zupa

izapozdro

05.02.2011 15:56
ciekawy przepis

małgorzata114

16.12.2010 17:03
też mozna

Edyta38

16.12.2010 10:11
a ja ja robiłam z groszkiem ptysiowym:) pycha

Jolanta40

20.11.2010 22:14
robiłam zupę z sera, ale dodałam jeszcze wino

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat