Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
schab wieprzowy
600 g -
marchewka
2 szt. -
pietruszka
1 szt. -
cebula
2 szt. -
ziemniaki
5 szt. (średnie) -
białe wino
40 ml -
śmietana 30%
400 ml -
olej rzepakowy do smażenia
-
Musztarda francuska Prymat
Do smaku
-
Imbir mielony Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
Kolendra cała Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Schab wieprzowy z aromatycznymi dodatkami, odc. 35
Kroki postępowania



Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy w rondlu z odrobiną oleju. Dodajemy białe wino, śmietanę oraz 3 łyżki musztardy.

Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się