Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
ry 100 gram
cebula 1 szt.
mi?so mielone 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 2 ?y?ki
sól
ser ?ó?ty 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Cukinie dok?adnie myjemy i przekrawamy ostrym no?em na pó?.
Ry? najlepiej w torebce gotujemy w osolonej wodzie
Krok 1 - Faszerowana cukinia od Hamrocyka foto
2
?y?k? wybieramy ?rodek cukini
Krok 2 - Faszerowana cukinia od Hamrocyka foto
3
Cukini? podsma?amy na mase?ku , dodajemy pokrojon? w kostk? cebul? , na drugiej patelni podsma?amy mi?so mielone , gdy wszystko jest ju? usma?one mieszamy mi?so z ry?em cukini? i dodajemy 2 ?y?ki koncentratu pomidorowego i doprawiamy do smaku
Krok 3 - Faszerowana cukinia od Hamrocyka foto
4
Tak przygotowanym farszem , wype?niamy cukini? i wk?adamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut
Krok 4 - Faszerowana cukinia od Hamrocyka foto
5
po 40 minutach wyjmujemy i posypujemy startym ?ó?tym serem i wk?adamy jeszcze na 5 minut do piekarnika lub do momentu ,gdy ser si? rozpu?ci
Krok 5 - Faszerowana cukinia od Hamrocyka foto
6
cukini? mo?na dodatkowo pola? sosem lub keczupem wedle uznania mi najlepiej pasuje sos czosnkowy lub koperkowy
Krok 6 - Faszerowana cukinia od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.11.2012 17:01
bardzo ciekawa propozycja
Anna169Hosz 07.09.2012 12:08
Apetyczna.
krokodyl 07.09.2012 09:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak