Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości, ostudzić. Mięsko umyć, oczyścić, wysuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i ulubionymi ziołami, włożyć do miski z sosem sojowym, poobracać i wstawić do lodówki na ok. 1,5 godziny. Małą cebulkę (ostrą) i czosnek obrać, nie kroić. Papryczkę pokroić na kawałki. Do naczynia żaroodpornego przełożyć mięsko, dodać cebulki, czosnek i papryczkę, zalać resztą marynaty, polać oliwą, posypać imbirem i majerankiem. Wstawić otwarte naczynie do piekarnika rozgrzanego do temperatury ok. 200 stopni. Piec ok. 1 godziny. Ziemniaki wysypać na blaszkę, skropić oliwą, posypać grubo mielonymi pieprzem i solą oraz ziołami. Gdy minie 1 godzina pieczenia mięska wstawić ziemniaczki do pieca. Do naczynia z mięsem dodać wydrążone połówki jabłek i umyte porzeczki. Naczynie przykryć i wstawić do pieca. Zmniejszyć temperaturę do 170 - 180 stopni i piec do zrumienienia się ziemniaczków (mieszanych co jakiś czas) ok. 30 - 45 minut. SMACZNEGO :)