Jajka faszerowane w śmietanie

Jajka faszerowane w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • masło

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, rozetrzeć z masłem i musztarda, doprawić solą i cukrem. Połówki jajek napełnić masą, ułożyć na półmisku. Zalać gęstą śmietaną, posypać siekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

01.10.2011 09:34
super

eli82

01.10.2011 09:34
super

Grazyna0211

10.09.2011 12:15
bardzo dobre

Margo1

21.04.2011 07:28
smaczne

magical66

15.04.2011 17:19
smaczne

joanna77

28.03.2011 15:02
mniam,mniam

agata1722

12.12.2010 13:33
pyszne

misia53

15.10.2010 10:21
Smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat