Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane laurowe ziemniaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser wędzony 15 dag
twaróg 15 dag
śmietana 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
masło 5 łyżek
rozmaryn do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane laurowe ziemniaki

1.Ząbki czosnku drobno pokroić, posolić i popieprzyć. Twarożek wymieszać ze śmietaną i rozmarynem. Obrane ziemniaki naciąć w kilku miejscach, dodając po odrobinie masła, czosnek z przyprawami oraz twarożek. Na wierzch ułożyć po plasterku sera i po listku laurowym.
2.Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 06.09.2012 19:43
swietnie wygladaja
ewelinapac 06.09.2012 08:59
fajne na pewno takie przygotuje
Katarzyna40 05.09.2012 22:37
jasne :) ciepły twarożek smakuje równie dobrze:)
polly66 05.09.2012 15:19
piekłaś z twarogiem? zawsze dodawałam jako dodatek do już upieczonych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak