Ryba z serem na kapuście

Ryba z serem na kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • niedużej główki kapusty

    1/4
  • nieduża marchewka

    1
  • cebulka

    1
  • filety z pangi albo tilapii

    4
  • jajka

    1-2
  • szkl. mąki

    ok. 1/2
  • plastry sera żołtego, użyłam ostrego Zbójnickiego

    4
  • łyżeczki koncentratu pomidorowego

    2
  • olej

    do smażenia:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, opłukać. Kapustę posiekać, cebulę pokroić w półplasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć cebulkę aż się zeszkli, dodać marchewkę i kapustę. Dodać odrobinę cukru, soli, 1/2 łyżeczki lubczyku i podlać ok. 1/3 szkl. wody. Dusić ok. 10 min. aż warzywa zmiękną. Następnie dodać koncentrat i ew. doprawić solą i papryką. Gotować jeszcze chwilę bez przykrycia aż odparuje nadmiar płynu.
Rybę oprószyć solą i pieprzem, opanierować dwukrotnie w roztrzepanym jajku i mące wymieszanej z papryką, usmażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia na każdym kawałku ryby położyć plaster sera i oprószyć lekko papryką. Smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu pod przykryciem aż ser się rozpuści. Podawać posypane natką na duszonej kapuście, z dodatkiem ziemniaków z wody albo pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dagmara020

13.09.2012 14:05
super pomysł na kapustkę bardzo prosty a na pewno pyszny:)

maryśka

26.05.2011 18:54
fajna

Wojtek8

31.03.2011 10:47
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat