Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w bakłażanie.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
rydze 1 miseczka
zielenina 1 łyzka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w bakłażanie.

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki.Bakłażana umyć i przeciąć na pół.Rydze dokładnie umyć pod bieżącą wodą.
Krok 1 - Rydze w bakłażanie. foto
2
Naczynie żaroodporne posmarowac olejem.Połówki bakłażana naciąć posolić i posypać pieprzem.Włozyć do naczynia i piec ok.30 minut. w tem.180 stopni.W tym czasie rydze pokroić w plasterki,obsmażyć na masle,dodać ser starty na tarce/zostawiając 2 łyzki/-wymieszać dodając zieleninę i doprawić solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Rydze w bakłażanie. foto
3
Łódeczki bakłażana wydrążyć,miąższ posiekać,dodac do grzybów i takim farszem napełnić bakłażany.Posypać je pozostałym serem i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Krok 3 - Rydze w bakłażanie. foto
4
Po upieczeniu danie podjemy z pieczywem,a mnie najbardziej smakuje ze świeżą bułeczką.
Smacznego!
Krok 4 - Rydze w bakłażanie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.02.2014 09:50
wspaniała propozycja
kuklik 22.09.2013 11:07
jeszcze nie miałam okazji spróbować rydzów a nas ich nie ma a szkoda
Mati13 19.04.2013 09:17
wspaniałe połączenie
kate.500 11.04.2013 18:48
pyszna rybka
Wacław 26.03.2013 11:38
pycha,az slinka leci !
Grażyna13 23.03.2013 17:34
bardzo mi się podobają !
Motorek 19.02.2013 16:03
bardzo fajny pomysł
olkaaa 15.02.2013 09:36
rewelacyjny przepis
olkaaa 15.02.2013 09:36
rewelacyjny przepis
alaaa 09.10.2012 14:50
ale nam pyszności zrobiłaś
reniatka 22.09.2012 11:39
ależ smakowite
misia53 16.09.2012 00:53
benka wciąż coś wyczaruje i nas wszystkich zaskakuje
pacpaw 10.09.2012 21:01
teraz to wyczarowałaś :o)
Bernadeta1 05.09.2012 14:21
bardzo fajny przepis
caralajna 04.09.2012 11:14
coś dla mnie, wspaniały przepis
qrasnqleq 04.09.2012 08:52
rudy rudy rudy rydz.....oj skorzystam z pomysłu...:)
IZABELA29 04.09.2012 08:49
tak zdjęcie zrobiłaś ,że wcale tego szkła z naczynia nie widać ale go dojrzałam :)
gosia47-47 04.09.2012 07:46
mniam
octo 04.09.2012 00:14
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak