Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W OLEJU Z PESTEK WINOGRON

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt(duże)
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
olej z pestek winogron 150 ml
mleko 500 ml
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
matijasy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W OLEJU Z PESTEK WINOGRON

Płaty śledziowe opłukać i zalać mlekiem,moczyć w mleku przez godzinę.W tym czasie obrać i pokroić cebulę w półplastry,przełożyć na sitko i sparzyć gorącą wodą. Następnie wyjąć śledzie z mleka,opłukać w wodzie,osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.Tak przygotowane śledzie ułożyć w słoiku przekładaląc je cebulą,zielem angielskim i liściami laurowymi,zalać olejem z pestek winogron i odstawić do lodówki na 3-4 dni żeby smaki się połączyły.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 05.04.2013 09:41
bardzo lubię takie śledziki
Wacław 22.02.2013 09:40
na pewno pyszne
smakoszek 24.01.2013 20:55
pyszne śledziki
gacopierz23 12.12.2012 23:32
smaczny i delikatny
Seba 12.12.2012 11:44
pycha
olkaaa 29.11.2012 08:11
jeszcze takich nie jadłam
Krystyna32 26.11.2012 13:43
pycha
Ada-Gaba 08.11.2012 07:51
super
Łukasz15 26.09.2012 12:10
Bardzo dobre
adelajda 08.09.2012 17:31
pyszne śledziki !
anemon 06.09.2012 07:28
Bardzo dawno nie jadłam śledzi, muszę koniecznie zrobić, bo Twoje takie apetyczne.
mirosława4 04.09.2012 19:51
pyszne
Rybciia 04.09.2012 11:39
smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak