Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe foremki ze śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleczna czekolada 1 tabliczka
bita śmietana
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe foremki ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Czekoladę dzielimy na kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w garnuszku nad garnkiem z gotującą się wodą.
Krok 1 - Czekoladowe foremki ze śmietaną foto
2
Gdy czekolada będzie roztopiona małym pędzelkiem pokrywamy nią wnętrze papilotek do muffinek. Staramy się dokłądnie wypełnić wszystkie zagłębienia. Papilotki wkładamy na kilka minut do lodówki, gdy czekolada zastygnie wyciągamy i nakładamy drugą warstwe czekolady. Czynnośći powtarzamy jeszcze 1 lub 2 razy. Gdy czekolada stwardnieje delikatnie oddzieramy papilotki.
Krok 2 - Czekoladowe foremki ze śmietaną foto
3
W takich foremkach możemy podawać różne drobne słodkości. Wystarczy wypełnić je bitą smietaną lub ulubionym słodkim kremem i przyozdobić listkiem mięty i deserek gotowy.
Krok 3 - Czekoladowe foremki ze śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 22.09.2012 21:49
Rafał/Kinga dziękuje ;-)
Rafał10 22.09.2012 11:06
mmmm prawdziwe arcydzieło :)
Magula 03.09.2012 20:15
Ja właśnie też nastepnym razem spróbuje zrobić w silikonowych foremkach, ale z papilotek dało rade.
sylwia / sytofala 03.09.2012 19:43
dlaczego ja na to nie wpadłam , super z sylikonowych foremek też wyjdą fajna np na lody
czekoladka_m 03.09.2012 19:32
proste a na pewno smaczne;):)
V_kuchareczka 03.09.2012 19:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak