Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czarnych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
woda 4 szklanki
porzeczki czarne 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czarnych porzeczek

Owoce należy przebrać i umyć. Następnie należy zagotować wodę z cukrem i gdy cukier się rozpuści należy wrzucić owoce i gotować przez ok 5 minut. Gorąca sok przelewamy przez sito wyłożone gazą ( musi być kilka warstw gazy) i potem sok wlewamy do małych słoiczków i pasteryzujemy przez ok 15 minut.
Soczek gotowy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak