Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada własnego wykonania

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 szklanki
cukier kryształ 1 szklanka
kakao 4 łyżki
margaryna 1 kostka
mleko w proszku 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada własnego wykonania

Kroki postępowania

1
Do naczynia wlewamy mleko czekamy aż się zagotuje wrzucamy kostkę margaryny i rozpuszczamy ją w mleku dodajemy szklankę cukru i mieszamy do momentu rozpuszczenia.
Krok 1 - Czekolada własnego wykonania foto
2
Potem dodajemy cztery łyżki kakao i ciągle mieszamy na wolnym ogniu.
Krok 2 - Czekolada własnego wykonania foto
3
Pilnujemy aby się nie zagotowało ciągle mieszając
Krok 3 - Czekolada własnego wykonania foto
4
Gdy wszystkie składniki się połączą zdejmujemy z ognia dodajemy mleko w proszku i mieszając energicznie aby nie powstały grudki,
Krok 4 - Czekolada własnego wykonania foto
5
Gdy masa jest gładka wylewamy na płaskie naczynie czekamy aż ostygnie i stężeje wtenczas wstawiamy do lodówki i już możemy pokroić w kostkę i gotowe.
Krok 5 - Czekolada własnego wykonania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 01.09.2012 21:53
jeszcze nie robiłam sama czekolady, muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak