Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielobarwny andrut z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 torebka
galaretka truskawkowa 1 torebna
mleko 2% 1/2 szklanki
cukier kryształ 3/4 szklanki
margaryna 1 kostka
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: wielobarwny andrut z galaretką

Składniki podzielić na dwie porcje. Pierwsza część: Zagotować mleko, dodać margarynę i cukier. Pod koniec gotowania dodać galaretkę agrestową i dobrze rozmieszać. Analogicznie postępować z z drugą częścią składników- z galaretką truskawkową.
Masy, gdy przestygną zaczynają tężeć i w takiej formie należy smarować nimi wafle (na przemian)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 19.09.2013 13:55
bardzo dobre
Magda60 19.09.2013 12:38
ladne polaczenie
Habibi 02.09.2012 13:04
Narobiłaś mi wielkiej ochoty na takie wafelki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak