grzyby panierowane

grzyby panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    szklanka
  • mąka

  • jajo

  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapelusze grzybów zalać na noc mlekiem połączonym z taką samą ilością wody.następnego dnia grzyby ugotować w tej zalewie,uzupełniając je ilością-jeśli trzeba-woda.miękkie kapelusze dobrze odsączyć na sicie,osuszyć,oprószyć solą i pieprzem,panierować w mące,roztrzepanym jaju i bułce tartej.smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

05.07.2012 15:24
fajny pomysł

annamariakowalczyk3

29.07.2010 22:23
uwielbiam grzyby.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat