sznycle z boczniaków

sznycle z boczniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    30 dkg
  • jaja

    2
  • olej

    5-6 łyżki
  • sól

  • bułka tarta

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczniaki umyć,wyciąć twarde nóżki,ułożyć na papierowej ściereczce blaszkami do dołu.jajka roztrzepać z kilkoma łyżkami wody.kapelusze grzybów namoczyć w jaju,następnie w bułce tartej.gdyby pobierka niezbyt dokładnie przywierała-czynność powtórzyć.na patelni rozgrzać olej,smażyć boczniaki na rumiano,w czasie smażenia posolić.podawać gorące,z ziemniakami z wody lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

03.09.2011 17:26
dobre sznycle

annamariakowalczyk3

29.07.2010 22:22
smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat