Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z pieprzem duszona w śmietanie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana słodka 1 szkl.
cebula 1 średnia
koper mały pęczek
czosnek 2-3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej 1 łyżka
cukinia 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z pieprzem duszona w śmietanie

Cukinię pokroić w kostkę (nie trzeba jej koniecznie obierać) i włożyć do garnka.
Cebulę posiekać i przesmażyć na oleju - dodać do cukinii.
Zalać śmietanką, doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać dużo pieprzu, posiekany koperek i wyciśnięty czosnek - dusić jeszcze 5 minut.
Podawać z bagietką lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 25.07.2016 23:43
nowe spojrzenie na cukinię
Lidzia 20.07.2015 17:22
Bardzo fajny przepis. Na pewno wypróbuję.
Habibi 20.01.2014 01:03
jest bardzo smaczna i delikatna - dobry sposób, aby się przekonać do jedzenia cukinii :)
kasiek 26.12.2012 23:21
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak