Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne Pulpety z Cukinii w Sosie Kokosowo-Pomidorowym
Kroki postępowania
Smacznego :)
pulpety | |
cukinia | 700 g |
cebula | 1 |
papryczka chili | 1 |
imbir | 2 cm |
sól | 3/2 łyżeczki |
kolendra | mały pęczek |
mąka z ciecierzycy | 65 g |
sos | |
cebula | 1 |
imbir | 2 cm |
papryczka chili | 1 |
sok z cukinii | 150 ml |
krem kokosowy | 250 ml |
pomidory krojone bez skórki | 400 g |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/8 |
Kolendra cała Prymat | 3/2 łyżeczki |
Kmin rzymski mielony Prymat | 3/2 łyżeczki |
kolendra | mały pęczek |
czosnek | 2 ząbki |
olej do smażenia | 2 łyżki |
Kurkuma mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: